СКОПСКИТЕ ЏАМИИ СО УНИФИЦИРАНИ ТАБЛИ

Муфтиството во Скопје во својот годишен план на активности предвиде унифицирање на таблите на сите џамии во Скопје со институционален идентитет на Муфтиството. Таблите содржат…

View More СКОПСКИТЕ ЏАМИИ СО УНИФИЦИРАНИ ТАБЛИ

МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ДОМАКИН НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА ТУРСКИТЕ ВАКАФИ Г-ДИН БУРХАН ЕРСОЈ

Муфтијата д-р Ќенан еф. Исмаили, на 28.10.2021 година, во Скопје го прими г-дин Бурхан Ерсој, Генерален директор на Вакафот на Република Турција, придружен од г-ѓа…

View More МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ДОМАКИН НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА ТУРСКИТЕ ВАКАФИ Г-ДИН БУРХАН ЕРСОЈ

ПОРАКА ЗА ЏУМА И МАНИФЕСТАЦИЈА НА ХАТМЕ ДОВА ВО ЏАМИЈАТА „ХАЏИ САБРИ“ ВО СЕЛО БАТИНЦИ

На 22.10.2021 година (петок) пред џума намаз, во џамијата „Хаџи Сабри“ во с. Батинци е одржана церемонијата на хатме дова по повод завршувањето на исламската…

View More ПОРАКА ЗА ЏУМА И МАНИФЕСТАЦИЈА НА ХАТМЕ ДОВА ВО ЏАМИЈАТА „ХАЏИ САБРИ“ ВО СЕЛО БАТИНЦИ

МАНИФЕСТАЦИЈА ПО ПОВОД МЕВЛУД ВО ЏАМИЈАТА „АЛАЏА“ ВО СКОПЈЕ

Муфтиството во Скопје, во чест на роденденот на нашиот Пејгамбер, Мухамед а.с., во вторник, на 19 октомври 2021 година, по икиди намаз, во џамијата „Алаџа“…

View More МАНИФЕСТАЦИЈА ПО ПОВОД МЕВЛУД ВО ЏАМИЈАТА „АЛАЏА“ ВО СКОПЈЕ

МУФТИЈАТА ГО ПРЕЧЕКА ДИРЕКТОРОТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ДУХОВНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА АЛБАНЦИТЕ

Во среда, 13 октомври 2021 година, Муфтијата го прими на состанок д-р Скендер Асанин – Директор на Институтот за духовно и културно наследство на Албанците…

View More МУФТИЈАТА ГО ПРЕЧЕКА ДИРЕКТОРОТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ДУХОВНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА АЛБАНЦИТЕ

МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ ГИ ПРЕЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАИР И ДИРЕКТОРКАТА НА КУЛТУРНО – ИНФОРМАТИВНИОТ ЦЕНТАР

На 21.09.2021 г., муфтијата на муфтиството во Скопје, Др. Ќенан еф. Исмаили го пречека градоначалникот на Општина Чаир, г-дин Висар Ганиу и директорката на Културно-Информативниот…

View More МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ ГИ ПРЕЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАИР И ДИРЕКТОРКАТА НА КУЛТУРНО – ИНФОРМАТИВНИОТ ЦЕНТАР

УПАТСТВА ЗА ВРШЕЊЕ НА ДНЕВНИТЕ НАМАЗИ ВО ЏАМИЈА ЗА ВРЕМЕ НА ПЕРИОДОТ НА ПАНДЕМИЈАТА КОВИД – 19

Верниците со симптоми на грип , намазите ги обавуваат дома а не во џамија. Верниците ќе земаат абдес во нивните домови. Секој со себе носи…

View More УПАТСТВА ЗА ВРШЕЊЕ НА ДНЕВНИТЕ НАМАЗИ ВО ЏАМИЈА ЗА ВРЕМЕ НА ПЕРИОДОТ НА ПАНДЕМИЈАТА КОВИД – 19

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ЏАМИЈАТА ВО СЕЛО ПАТИШКА РЕКА

Во вторник, на 10 август 2021 година, со свечена програма, под организација на Муфтиството во Скопје, се отвори обновената џамија во село Патишка Река. На…

View More СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ЏАМИЈАТА ВО СЕЛО ПАТИШКА РЕКА

ДИПЛОМИРАА УЧЕНИЦИТЕ ОД МЕКТЕБОТ НА ЏАМИЈАТА БЕДР ВО БУТЕЛ

Hа 31 Јули 2021 година, се одржа церемонија на хатме дова по повод завршувањето на веронуакта на дипломираните ученици од мектебот на џамијата Бедр во…

View More ДИПЛОМИРАА УЧЕНИЦИТЕ ОД МЕКТЕБОТ НА ЏАМИЈАТА БЕДР ВО БУТЕЛ

ПОСЕТА НА ЏЕМАТОТ НА МЕСЏИДОТ „МЕШИРА“ – ТОПАНСКО ПОЛЕ

На 30 Јули 2021 година (петок), д-р Фатмир еф. Заими, референт за џамиите на градскиот регион, го одржа џума хутбето во џамијата „Мешира“ во населбата…

View More ПОСЕТА НА ЏЕМАТОТ НА МЕСЏИДОТ „МЕШИРА“ – ТОПАНСКО ПОЛЕ