ПОРАКА ЗА ЏУМА И МАНИФЕСТАЦИЈА НА ХАТМЕ ДОВА ВО ЏАМИЈАТА „ХАЏИ САБРИ“ ВО СЕЛО БАТИНЦИ

На 22.10.2021 година (петок) пред џума намаз, во џамијата „Хаџи Сабри“ во с. Батинци е одржана церемонијата на хатме дова по повод завршувањето на исламската…

View More ПОРАКА ЗА ЏУМА И МАНИФЕСТАЦИЈА НА ХАТМЕ ДОВА ВО ЏАМИЈАТА „ХАЏИ САБРИ“ ВО СЕЛО БАТИНЦИ

МАНИФЕСТАЦИЈА ПО ПОВОД МЕВЛУД ВО ЏАМИЈАТА „АЛАЏА“ ВО СКОПЈЕ

Муфтиството во Скопје, во чест на роденденот на нашиот Пејгамбер, Мухамед а.с., во вторник, на 19 октомври 2021 година, по икиди намаз, во џамијата „Алаџа“…

View More МАНИФЕСТАЦИЈА ПО ПОВОД МЕВЛУД ВО ЏАМИЈАТА „АЛАЏА“ ВО СКОПЈЕ

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ЏАМИЈАТА ВО СЕЛО ПАТИШКА РЕКА

Во вторник, на 10 август 2021 година, со свечена програма, под организација на Муфтиството во Скопје, се отвори обновената џамија во село Патишка Река. На…

View More СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ЏАМИЈАТА ВО СЕЛО ПАТИШКА РЕКА

ДИПЛОМИРАА УЧЕНИЦИТЕ ОД МЕКТЕБОТ НА ЏАМИЈАТА БЕДР ВО БУТЕЛ

Hа 31 Јули 2021 година, се одржа церемонија на хатме дова по повод завршувањето на веронуакта на дипломираните ученици од мектебот на џамијата Бедр во…

View More ДИПЛОМИРАА УЧЕНИЦИТЕ ОД МЕКТЕБОТ НА ЏАМИЈАТА БЕДР ВО БУТЕЛ

Церемонија на хатме дова во Џамијата со две минариња – Сарај

Џамијата со две минариња во Сарај, денес 10 јуни 2021 година, после икинди намаз реализираше церемонија на хатме дова по повод дипломирањето на 21 ученик…

View More Церемонија на хатме дова во Џамијата со две минариња – Сарај

ПЕТТА СЕСИЈА ЗА СЛУШАЊЕ НА НОВИОТ ХАФИЗ ЕНСАР ЧАЈАНИ

Вчера, на 10 јуни 2021 година (четврток), пред комисијата за оценување на хафизите при Муфтиството во Скопје, се одржа петта сесија за слушање на новиот…

View More ПЕТТА СЕСИЈА ЗА СЛУШАЊЕ НА НОВИОТ ХАФИЗ ЕНСАР ЧАЈАНИ

МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ ВО СОРАБОТКА СО „ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА – СКОПЈЕ“ ОРГАНИЗИРА СОБИРАЊЕ НА ОСТАТОЦИ ОД КУРБАНИ

Денес, 30 јули 2020 година, Муфтијата на Скопје д-р Ќенан еф. Исмаили и директорот на ЈП Комунална хигиена – Скопје, г. Абдусамед Шабани на прес-конференција…

View More МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ ВО СОРАБОТКА СО „ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА – СКОПЈЕ“ ОРГАНИЗИРА СОБИРАЊЕ НА ОСТАТОЦИ ОД КУРБАНИ

ЦЕРЕМОНИЈА НА ХАТМЕ ДОВА ВО ЏАМИЈАТА “РЕШАДИЈЕ” – СЕЛО СВЕТА ПЕТКА

  Денес на 24 јули 2020 година (џума) пред џума намаз, во џамијата “Решадије” село Света Петка беше реализирана церемонија на хатме дова по повод…

View More ЦЕРЕМОНИЈА НА ХАТМЕ ДОВА ВО ЏАМИЈАТА “РЕШАДИЈЕ” – СЕЛО СВЕТА ПЕТКА

ЦЕРЕМОНИЈА НА ХАТМЕ ДОВА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД МЕКТЕБОТ „ДРИТА„ (СВЕТЛИНА)

  Вчера, на 22 јули 2020 година (среда) во Џамијата Мустафа Паша се одржа церемонија на хатме дова по повод завршувањето на исламската верска поука…

View More ЦЕРЕМОНИЈА НА ХАТМЕ ДОВА ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОД МЕКТЕБОТ „ДРИТА„ (СВЕТЛИНА)