МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ДОМАКИН НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА ТУРСКИТЕ ВАКАФИ Г-ДИН БУРХАН ЕРСОЈ

Муфтијата д-р Ќенан еф. Исмаили, на 28.10.2021 година, во Скопје го прими г-дин Бурхан Ерсој, Генерален директор на Вакафот на Република Турција, придружен од г-ѓа…

View More МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ДОМАКИН НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА ТУРСКИТЕ ВАКАФИ Г-ДИН БУРХАН ЕРСОЈ

МУФТИЈАТА ГО ПРЕЧЕКА ДИРЕКТОРОТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ДУХОВНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА АЛБАНЦИТЕ

Во среда, 13 октомври 2021 година, Муфтијата го прими на состанок д-р Скендер Асанин – Директор на Институтот за духовно и културно наследство на Албанците…

View More МУФТИЈАТА ГО ПРЕЧЕКА ДИРЕКТОРОТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ДУХОВНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА АЛБАНЦИТЕ

МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ ГИ ПРЕЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАИР И ДИРЕКТОРКАТА НА КУЛТУРНО – ИНФОРМАТИВНИОТ ЦЕНТАР

На 21.09.2021 г., муфтијата на муфтиството во Скопје, Др. Ќенан еф. Исмаили го пречека градоначалникот на Општина Чаир, г-дин Висар Ганиу и директорката на Културно-Информативниот…

View More МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ ГИ ПРЕЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАИР И ДИРЕКТОРКАТА НА КУЛТУРНО – ИНФОРМАТИВНИОТ ЦЕНТАР

ПОСЕТА НА ЏЕМАТОТ НА МЕСЏИДОТ „МЕШИРА“ – ТОПАНСКО ПОЛЕ

На 30 Јули 2021 година (петок), д-р Фатмир еф. Заими, референт за џамиите на градскиот регион, го одржа џума хутбето во џамијата „Мешира“ во населбата…

View More ПОСЕТА НА ЏЕМАТОТ НА МЕСЏИДОТ „МЕШИРА“ – ТОПАНСКО ПОЛЕ

МУФТИЈАТА Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ГО ПРЕЧЕКА ЗАМ. ДИРЕКТОРОТ НА ДРЖАВНИОТ АРХИВ НА РСМ ПРОФ. Д-Р МУЗАФЕР БИСЛИМИ

Муфтијата на Муфтиството во Скопје д-р Ќенан еф. Исмаили, во вторник на 27 Јули 2021 година го пречека проф. д-р Музафер Блислими зам. директор на…

View More МУФТИЈАТА Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ГО ПРЕЧЕКА ЗАМ. ДИРЕКТОРОТ НА ДРЖАВНИОТ АРХИВ НА РСМ ПРОФ. Д-Р МУЗАФЕР БИСЛИМИ

МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ГО ПРЕЧЕКА ВО СКОПЈЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДИЈАНЕТОТ НА ТУРЦИЈА Д-Р АЛИ ЕРБА

Во среда и четврток, 16-17 јуни 2021 година, Муфтијата на Муфтиството во Скопје, д-р Ќенан еф. Исмаили го пречека претседателот на Дијанетот д-р Али Ербаш…

View More МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ГО ПРЕЧЕКА ВО СКОПЈЕ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ДИЈАНЕТОТ НА ТУРЦИЈА Д-Р АЛИ ЕРБА

MУФТИЈАТА ЈА ПРЕНЕСЕ ПОРАКАТА ЗА ЏУМА ВО ЏАМИЈАТА „ХАЏИ НАЗИФ“

Денес, 7 август 2020 г. Муфтијата д-р Ќенан еф Исмаили придружен од оперативата на Муфтиството го посети џематот на џамијата во село Раштак. Хатибот на…

View More MУФТИЈАТА ЈА ПРЕНЕСЕ ПОРАКАТА ЗА ЏУМА ВО ЏАМИЈАТА „ХАЏИ НАЗИФ“

Kомисија за оценување на знаењето на учениците на мектебите ги посети учениците на мектебот на Џамијата с.Долно Нерези

Денес, четврток (20 јули 2020), членовите на комисијата за оценување на знаењето на учениците на мектебите составена од муалимките Мубера Јашари Асани и Арифе Асани…

View More Kомисија за оценување на знаењето на учениците на мектебите ги посети учениците на мектебот на Џамијата с.Долно Нерези

Муфтијата д-р Ќенан еф.Исмаили петочната порака ја пренесе во џамијата „Мехмед еф. Садик“ во Визбегово

Денес, 10 јули 2020 година, Муфтијата д-р Ќенан еф Исмаили, придружен од оперативата на муфтиството, го посети џематот на џамијата „Мехмед еф. Садик “ во…

View More Муфтијата д-р Ќенан еф.Исмаили петочната порака ја пренесе во џамијата „Мехмед еф. Садик“ во Визбегово

МУФТИЈАТА ПОРАКАТА ЗА ЏУМА НАМАЗ ЈА ИСПРАТИ ВО ЏАМИЈАТА – С.БЕЛИМБЕГОВО , ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Денес , на 07 февруари 2020 , џамијата во с.Белимбегово беше изборот на Муфтијата д-р Ќенан еф.Исмаили за да испрати порака во хутбето на џума…

View More МУФТИЈАТА ПОРАКАТА ЗА ЏУМА НАМАЗ ЈА ИСПРАТИ ВО ЏАМИЈАТА – С.БЕЛИМБЕГОВО , ОПШТИНА ИЛИНДЕН