МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ УСПЕШНО ЈА ОДРЖА 16 – ТА СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИТЕ НА МУФТИСТВОТО

На 2 септември 2021 година (четврток), успешно се одржа 16 – та средба со членовите на Муфтиството во Скопје. На овој состанок беше присутен највисокиот…

View More МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ УСПЕШНО ЈА ОДРЖА 16 – ТА СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИТЕ НА МУФТИСТВОТО

MУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ УСПЕШНО ГИ РЕАЛИЗИРАШЕ „ИСЛАМСКИТЕ КУЛТУРНИ НОЌИ 2021“

Mуфтиството во Скопје, во саботата, на 24 Јули 2021 година, успешно ја реализираше третата вечер, со која ги заокружи „Исламските културни ноќи ’21“. На оваа…

View More MУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ УСПЕШНО ГИ РЕАЛИЗИРАШЕ „ИСЛАМСКИТЕ КУЛТУРНИ НОЌИ 2021“

ИЗЛЕЗЕ ОД ПЕЧАТ КНИГАТА „ЏАМИЈАТА СИМБОЛ НА СКОПЈЕ„

ИЗЛЕЗЕ ОД ПЕЧАТ КНИГАТА „ЏАМИЈАТА СИМБОЛ НА СКОПЈЕ„   Во оваа дело на Муфтијата на Муфтиството во Скопје д-р Ќенан еф. Исмаили ќе се запознаете…

View More ИЗЛЕЗЕ ОД ПЕЧАТ КНИГАТА „ЏАМИЈАТА СИМБОЛ НА СКОПЈЕ„

ВО СИТЕ ЏАМИИ НА СКОПСКОТО МУФТИСТВО СЕ ПОЧИТУВАА ПОТПОЛНО ПРЕПОРАКИТЕ НА ИВЗ ВО ТЕКОТ НА ЏУМА НАМАЗ

Денес, на 15.05.2020 (Џума), врз основа на одлуката на ИВЗ за отварање на џамиите и упатствата на Скпското Муфтиство за спроведување на намазите колективно во…

View More ВО СИТЕ ЏАМИИ НА СКОПСКОТО МУФТИСТВО СЕ ПОЧИТУВАА ПОТПОЛНО ПРЕПОРАКИТЕ НА ИВЗ ВО ТЕКОТ НА ЏУМА НАМАЗ

УСПЕШНО СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ МЕСЕЧНОТО ПРЕДАВАЊЕ СО ОЏАТА ШЕФКЕТ ЕФ.БАФТЈАРИ ВО СТАРА ЏАМИЈА НА КОНДОВО

Вечерва , на 13 фебруари 2020 ( четврток ) во старата џамија на с.Кондово општина Сарај во присуство на референтите на Муфтиството , оџите на…

View More УСПЕШНО СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ МЕСЕЧНОТО ПРЕДАВАЊЕ СО ОЏАТА ШЕФКЕТ ЕФ.БАФТЈАРИ ВО СТАРА ЏАМИЈА НА КОНДОВО