СКОПСКИТЕ ЏАМИИ СО УНИФИЦИРАНИ ТАБЛИ

Муфтиството во Скопје во својот годишен план на активности предвиде унифицирање на таблите на сите џамии во Скопје со институционален идентитет на Муфтиството. Таблите содржат…

View More СКОПСКИТЕ ЏАМИИ СО УНИФИЦИРАНИ ТАБЛИ

МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ДОМАКИН НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА ТУРСКИТЕ ВАКАФИ Г-ДИН БУРХАН ЕРСОЈ

Муфтијата д-р Ќенан еф. Исмаили, на 28.10.2021 година, во Скопје го прими г-дин Бурхан Ерсој, Генерален директор на Вакафот на Република Турција, придружен од г-ѓа…

View More МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ Д-Р ЌЕНАН ЕФ. ИСМАИЛИ ДОМАКИН НА ГЕНЕРАЛНИОТ ДИРЕКТОР НА ТУРСКИТЕ ВАКАФИ Г-ДИН БУРХАН ЕРСОЈ

МУФТИЈАТА ГО ПРЕЧЕКА ДИРЕКТОРОТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ДУХОВНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА АЛБАНЦИТЕ

Во среда, 13 октомври 2021 година, Муфтијата го прими на состанок д-р Скендер Асанин – Директор на Институтот за духовно и културно наследство на Албанците…

View More МУФТИЈАТА ГО ПРЕЧЕКА ДИРЕКТОРОТ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ДУХОВНО И КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО НА АЛБАНЦИТЕ

МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ ГИ ПРЕЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАИР И ДИРЕКТОРКАТА НА КУЛТУРНО – ИНФОРМАТИВНИОТ ЦЕНТАР

На 21.09.2021 г., муфтијата на муфтиството во Скопје, Др. Ќенан еф. Исмаили го пречека градоначалникот на Општина Чаир, г-дин Висар Ганиу и директорката на Културно-Информативниот…

View More МУФТИЈАТА НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ ГИ ПРЕЧЕКА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ЧАИР И ДИРЕКТОРКАТА НА КУЛТУРНО – ИНФОРМАТИВНИОТ ЦЕНТАР

УПАТСТВА ЗА ВРШЕЊЕ НА ДНЕВНИТЕ НАМАЗИ ВО ЏАМИЈА ЗА ВРЕМЕ НА ПЕРИОДОТ НА ПАНДЕМИЈАТА КОВИД – 19

Верниците со симптоми на грип , намазите ги обавуваат дома а не во џамија. Верниците ќе земаат абдес во нивните домови. Секој со себе носи…

View More УПАТСТВА ЗА ВРШЕЊЕ НА ДНЕВНИТЕ НАМАЗИ ВО ЏАМИЈА ЗА ВРЕМЕ НА ПЕРИОДОТ НА ПАНДЕМИЈАТА КОВИД – 19

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ЏАМИЈАТА ВО СЕЛО ПАТИШКА РЕКА

Во вторник, на 10 август 2021 година, со свечена програма, под организација на Муфтиството во Скопје, се отвори обновената џамија во село Патишка Река. На…

View More СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ЏАМИЈАТА ВО СЕЛО ПАТИШКА РЕКА

ЗАПОЧНА КОЛЕЊЕТО НА КУРБАНИТЕ НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ

По клањањето на Курбан Бајрам, на 20 јули 2021 година, Муфтиството во Скопје започна со колење на нарачаните курбани, чие месо се донира за мензата…

View More ЗАПОЧНА КОЛЕЊЕТО НА КУРБАНИТЕ НА МУФТИСТВОТО ВО СКОПЈЕ

ОТВОРЕНА ЏАМИЈАТА „НЕЏАТ ШАИНИ“ ВО НАСЕЛБАТА ВИЗБЕГОВО

Во среда, на 14 јули 2021 година, со свечена програма, под организација на Муфтиството во Скопје, се отвори џамијата „Неџат Шаини“ во населбата Визбегово во…

View More ОТВОРЕНА ЏАМИЈАТА „НЕЏАТ ШАИНИ“ ВО НАСЕЛБАТА ВИЗБЕГОВО