EKSUKRSION NJËDITOR ME TALEBET E MEKTEBEVE

Më datë 01 tetor 2023, Struga dhe Ohri ishte vendtubimi i rreth 60 nxënësve të mektebeve që morën pjesë aktive në garat dhe netët kulturore islame të organizuar nga Myftinia e BFI – Shkup.
Ky ekskurzion u organizua në bazë të planit vjetor të myftinisë për nxënësit e mektebeve që garuan në netët kulturore islame në kategoritë: Kuiz Islam, Ilahi, Bukurlexim të Kuranit, Këndim të Ezanit dhe Poezi. Në këtë aktivitet morën pjesë edhe nxënësit e instituit të hifzit për vazja “Bezisten” si dhe përgjegjësja e institutit hfz. Kadrije Suleyman.
Nxënësit kaluan një ditë duke u argëtuar me lojëra të ndryshme dhe duke shijuar bukurit e liqenit të Strugës dhe Ohrit.
Në Ohër u mirëpriten nga Myftiu i Ohrit Samet ef. Ajdari, i cili u dëshiroi mirëseardhje, si dhe u vizitua xhamia Ali Pasha ne çarshinë e Ohrit, më pas enkas për ta u shtrua edhe një drekë modeste për të gjithë nxënësit.
Për organizimin dhe realizimin e këtij eksursioni u kujdesën referentët hfz. Irfan Sulejmani, Jetmir Jakupi dhe Arment Alimi.