„ЈП КОМУНАЛНА ХИГИЕНА – СКОПЈЕ“ ГИ ЧИСТИ ПРОСТОРИИТЕ НА ЏАМИИТЕ НА СКОПСКОТО МУФТИСТВО

Екипите на ЈП „Комунална хигиена – Скопје“ секој ден во неделата, во три смени, ги отстрануваа остатоците од џамиите и целосно ги чистија нивните простории.

Како дел од оваа голема акција, скоро сите простории се подготвуваат за утрешниот ден по повод празникот „Курбан Бајрам„.

За да се спречи ширењето на вирусот Ковид – 19, ЈП Комунална Хигиена – Скопје во овој период секој ден реализираше механичко перење со аутоцистерни и дезинфекција на сите булевари и поголеми улици на градот, вклучително и просториите на најпосетените џамии.

Муфтиството во Скопје со поголемо внимание ја следи акцијата за чистење на џамиите до крајот на денот.