MBLEDHJA E DHJETË ME ANËTARËT E MYFTINISË

Me 12 shkurt 2024, Myftinia e BFI – Shkup realizoi mbledhjen e rregullt, të dhejtën me radhë me anëtarët e Myftinisë së Shkupit që e kryesoi Myftiu dr. Qenan ef. Ismaili.
Mbledhja u hap me një ashere të kënduar nga Emran ef. Hoxha dhe më pas Myftiu paraqiti pikat e rendit të ditës.
Pas miratimit u lexua procesverbali i mbledhjes paraprake i cili njëzëri u miratua. Myftiu shpalosi një nga një aktivitetet mes dy mbledhjeve dhe hollësisht u elaboruan të gjitha. Pas diskutimit rreth pikave të rendit të ditës Anëtarët e Myftinisë u informuan, aprovuan dhe miratuan si më poshtë:
✅ Gjatë kësaj periudhe nga komisioni i Myftinisë titullin hafiz morën:
🔹hfz. Muhamet Ameti
🔹hfz. Merdije Abdi
🔹hfz. Ebrar Dalip
🔹hfz. Anesa Bislimova
✅Me autorizime u pajisën;
🔹Muslim ef. Alija– imam, hatib dhe mualim në xhaminë “Mehmet Kebir Çelebi” në Shkup
🔹Bilal ef. Ibish – hatib në xhaminë “Murat Pasha” në Shkup
🔹hfz. Numan ef. Selami– Imam në xhaminë “Murat Pasha” në Shkup
🔹hfz. Jusuf ef. Alievski – imam në xhaminë “Murat Pasha” në Shkup
🔹Muhamet ef. Alili – imam dhe hatib në xhaminë “Hixhri” në Kondovë
🔹Garip ef. Duraku – imam, hatib dhe mualim në xhaminë “Qendrore” në Kopanicë
🔹Sali Kamberi – muezin në xhaminë e “fshatit Radushë”
🔹Abdulhakim Ali – muezin në xhaminë “Mehmet Kebir Çelebi” në Shkup
✅ Me dekrete u pajisën (të paraqitur në fondin për sigurim shëndetësor);
🔹Furkan ef. Jahja – imam në xhaminë “Mustafa Pasha” në Shkup
🔹Elez ef. Aliu – imam, hatib dhe mualim në xhaminë “Omer ibn Abdulaziz” në Hasanbeg
🔹Qëndrim ef. Jasharu – hatib në xhaminë “Jahja Pasha” në Shkup
✅ Pas daljes së numrit të 4 të revistës për fëmijë “Hënëza”, numri i abonentëve arriti në 120.
✅ Gjatë këtij muaji nëpër mekebe u shpërndanë 219 Mus’hafa.
✅ U miratua projekti i Ramazanit 2024 që në vehte ngërthen;
🔹Bilborda dhe Banderola
🔹Radio dhe Tv Emisione
🔹Iftare për shtresat e ndryshme shoqërore
🔹Mbrëmje Kur’anore
🔹Manifestime për ditë dhe netë të dalluara
🔹Manifestime dedikuar gjinisë femërore dhe shumë aktivitete tjera
✅ U miratuan vendimet e Ramazanit 2024