Муфтијата д-р Ќенан еф.Исмаили петочната порака ја пренесе во џамијата „Мехмед еф. Садик“ во Визбегово

Денес, 10 јули 2020 година, Муфтијата д-р Ќенан еф Исмаили, придружен од оперативата на муфтиството, го посети џематот на џамијата „Мехмед еф. Садик “ во населбата Визбегово.
Хатибот на џамија Бесник еф. Хајрулаху придружен од имамот на џамијата Џевахир еф. Камбери и присутните џематлии го пречекаа Муфтијата и референтите на муфтиството.

Муфтијата одвои време да се сретне со присутните верници непосредно да се запознае со текот на работата во оваа џамија и барањата на верниците од овој крај.