ПОСЕТА НА ЏЕМАТОТ НА МЕСЏИДОТ „МЕШИРА“ – ТОПАНСКО ПОЛЕ

На 30 Јули 2021 година (петок), д-р Фатмир еф. Заими, референт за џамиите на градскиот регион, го одржа џума хутбето во џамијата „Мешира“ во населбата Топанско Поле.
Д-р Фатмир еф. Заими ја пренесе пораката за џума и го предводеше џематот за џума намаз.
„Исламски совети“ – беше темата за која зборуваше Фатмир Ефенди, во џума хутбето.